Ukrayna’da cesetlerle dolu tren Harkov’a hareket etti

Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçakta hayatını kaybeden yolcuların toplanarak yerleştirildiği tren, Donetsk bölgesi Torez istasyonundan Harkov’a doğru hareket etti. Uçakta bulunan 298 yolcudan 282’sinin cesedine ulaşıldı....

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da cesetlerle dolu tren Harkov’a hareket etti

Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçakta hayatını kaybeden yolcuların toplanarak yerleştirildiği tren, Donetsk bölgesi Torez istasyonundan Harkov’a doğru hareket etti. Uçakta bulunan 298 yolcudan 282’sinin cesedine ulaşıldı. Bölgede diğer cesetlerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelen Ukrayna Başbakan Yardımcısı Volodimir Groysman, tren güzergahında gerekli tüm güvenlik önlemlerin alındığını söyledi. Groysman, akşam saatlerinde yola çıkan treni Harkov’da uluslararası uzmanlardan oluşan 31 kişilik bir heyetin karşılayacağı bilgisini verdi. Interfax’a konuşan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti kaynakları istikametin Donetsk üzerinden geçerek Harkov olduğu bilgisini teyit etti.

Yaşamını yitiren yolculara ait eşyalar ise tren istasyonunda kaldı. Yerel milis gücü kaynakları eşyaların daha sonra uluslararası heyete teslim edileceğini belirtti. Malezya hükümetine ait delegasyonun da Donetsk bölgesinde beklediği, buradan Ukrayna hükümetinin kontrolünde olan bölgeye trenle birlikte geçecekleri ve sonrasında da Amsterdam’a gidecekleri ifade edildi.

Ukrayna hükümeti, milis güçleri uçağı düşürmekle suçlarken, doğu Ukrayna’da 10 bin metrede bir yolcu uçağını düşürecek füze sisteminin olmadığı iddia edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası araştırma sonuçlarının beklenmesini ve kimsenin olayı siyasi amaçları için kullanmamasını istedi.

KARA KUTU MALEZYA’YA TESLİM EDİLECEK

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday, milis güçlerin uçağın kara kutuları ve diğer teknik parçalarını Malezya heyetine teslim etmeye hazır olduklarını açıkladı. Malezya Başbakanı Necip Rezzak da milis güçlerle kara kutuların teslim alınması konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Uçağın kim tarafından nasıl düşürüldüğünün belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Kaza alanının 40 kilometrelik çapında bir bölgede ateşkes ilan edildi. Ukrayna yönetimi ve milis güçler ateşkesi kabul ettiklerini açıklarken, bölgeye uluslararası uzmanların gelmesi ve çalışmalara başlaması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar