Ukrayna’da biri general 12 askerin öldüğü helikopterin görüntüleri yayınladı

Ukrayna'da ayrılıkçı milisiler tarafından vurularak düşürülen helikopterin, görüntüsü sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Ülkenin Donetsk bölgesindeki Slavyansk şehrinin dağlık Karaçun mevkiinde düşürülen helikopterde, biri...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da biri general 12 askerin öldüğü helikopterin görüntüleri yayınladı

Ukrayna'da ayrılıkçı milisiler tarafından vurularak düşürülen helikopterin, görüntüsü sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Ülkenin Donetsk bölgesindeki Slavyansk şehrinin dağlık Karaçun mevkiinde düşürülen helikopterde, biri tümgeneral toplam 12 askerin öldüğü bir askerin de ağır yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise karadan atılan ısı güdümlü olduğu düşünülen bir roketin yüksek irtifada seyreden helikopteri vurması görülüyor. Vurulan helikopter havada alev alıyor. Dönerek irtifa kaybeden helikoptere, milisler tarafından otomatik ve ağır silahlarla da ateş açılıyor.

Ukrayna Ulusal Muhafız Birliği’nden yapılan açıklamada, MI-8 model helikopterin saat 12.30 sıralarında gıda sevkıyatı akabinde personel değişimi yaparken saldırıya uğradığı belirtildi. Saldırının ormanlık araziden yapıldığı ifade ediliyor. Saldırıda bir askerin ağır yaralı kurtulduğu kayd edildi. Saldırıyı gerçekleştiren silahlı milislerin olduğu bölgenin hem havadan hem de karadan bombalandığı ifade edildi

Konuya ilişkin ilk açıklama Ukrayna Parlamentosu Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından parlamento oturumu esnasında yapıldı.

Turçinov; “Şu anda bana gelen bir bilgiye göre, Slavyansk yakınlarından bizim bir helikopterimiz Rus silahlarıyla vuruldu. Savaş helikopteri değil taşıma amaçlı bir helikopter. Bizim 14 askerimizle birlikte General Kulçitskiy hayatını kaybetti. Onları saygıyla anmanızı istiyorum.” dedi.

Parlamento oturumunda milletvekilleri hayatını kaybeden askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ulusal Muhafaza Birliği’nden yapılan açıklamada ise can kaybı 12 olarak düzeltildi. Yaralı kurtulan bir askerin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Slavyansk ve Kramatorsk şehirlerinde terörle mücadele operasyonu erken cumhurbaşkanlığı seçimleri akabinde daha etkili bir şekilde yürütülmeye başlamıştı. Operasyonlar havadan jet ve helikopterler ile karadan ise havan topları kullanılarak yürütülüyor. CİHAN

Yorumlar