Ukrayna’da bir Rus gazeteci daha öldürüldü

Ukrayna’nın doğu bölgesi Donetsk’de, Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal kameramanı güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Tek taraflı bağımsızlık ilan eden “Donetsk Halk Cumhuriyeti” basın danışmanı Kalvdiya...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da bir Rus gazeteci daha öldürüldü

Ukrayna’nın doğu bölgesi Donetsk’de, Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal kameramanı güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Tek taraflı bağımsızlık ilan eden “Donetsk Halk Cumhuriyeti” basın danışmanı Kalvdiya Kulbatskaya, Birinci Kanal kameramanı Anatoli Klyan’ın karnından yaralandığını ve sonrasında hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiğini söyledi. İddiaya göre sivillerin bulunduğu otobüse açılan ateş sonucu içerde bulunan birkaç gazeteciden biri olan Klyan’a kurşun isabet etti.

“Donetsk Halk Cumhuriyeti” Başbakan Yardımcısı Andrey Purgin, gazetecinin hayatını kaybettiğini doğrularken, milis güçlerin annelerinin bulunduğu otobüs şoförünün de boynundan yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Purgin, otobüste herhangi bir milis gücünün bulunmadığını, sadece kadın ve gazetecilerin olduğunu söyledi.

Purgin, LifeNews televizyon ekibinin de silahlı saldırıya uğradığını, araç ve ekipmanlarını bölgede bırakarak kaçtıklarını söyledi. LifeNews ekibinden ise ölen ya da yaralanan olmadı. MIR 24 and REN TV ekipleri de benzer bir saldırı ile karşılaştığı ve olay yerinden kaçtıkları ifade edildi. Son olarak Rossiya TV çalışanları Igor Kornelyuk ve ses teknisyeni Anton Voloşin uğradıkları saldırıda hayatlarını kaybetmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Klyan’ın öldürülmesi ile ilgili suçluların bulunmasını ve cezalandırılmasını talep etti. Açıklamada, Ukrayna makamlarının doğu Ukrayna’da tansiyonu düşürmek gibi bir niyetleri olmadığı ve ateşkesi kırılgan hale getirdiği uyarısında bulundu. Rusya Başsavcılığı da gazetecilere yönelik saldırılarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Duma milletvekili Vladimir Vasilyev, Rus gazetecilere yönelik saldırıların çatışmaların durmasını istemeyenler tarafından bilinçli olarak yapıldığını iddia etti. CİHAN

Yorumlar