Ukrayna’da ateşkes için dörtlü temas grubu oluşuyor

Rusya, Almanya, Fransa ve Ukrayna dışişleri bakanları Berlin’de gerçekleştirdikleri toplantıda Ukrayna’da uzun vadeli ateşkes şartlarının oluşturulması için dörtlü temas grubu kurulması konusunda anlaştı.Ukrayna’nın doğu bölgesinde...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da ateşkes için dörtlü temas grubu oluşuyor

Rusya, Almanya, Fransa ve Ukrayna dışişleri bakanları Berlin’de gerçekleştirdikleri toplantıda Ukrayna’da uzun vadeli ateşkes şartlarının oluşturulması için dörtlü temas grubu kurulması konusunda anlaştı.

Ukrayna’nın doğu bölgesinde devam eden iç savaşın sona erdirilmesi için ilan edilen ateşkes 1 Temmuz’da sona ermişti. Ukrayna güvenlik güçlerinin bölgede düzenlediği operasyonlarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Moskova’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Biz liderlerimizin görevlendirmesi ile ortak bir deklarasyon konusunda mutabık kaldık. Kalıcı bir ateşkes şartlarının oluşturulması için mümkün olan en kısa sürede temas grubu kuruluyor…” dedi.

Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceklerini ve tüm tarafların kabul edebileceği bir ateşkesin şartlarını ele alacaklarını kaydeden Rus bakan, “Maalesef, sona eren ateşkes nedeni ile 2 gün kaybettik. Ateşkesin olmamasının maliyeti çok yüksek. İnsanların yaşamları ile ödeniyor. Sivil altyapılar ciddi şekilde zarar görüyor. Ve bir gazeteci daha ölüyor…” eleştirisi getirdi.

Ukrayna’da ayaklanmaların başlaması ve Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in devrilmesine neden olan AB ile işbirliği anlaşması önümüzdeki günlerde parlamentoya geliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, AB ile imzalan anlaşmanın onay sürecini kısa sürede tamamlaması için Ukrayna Dışişleri Bakanlığını görevlendirdi.

CİHAN

Yorumlar