Ukrayna’da ateşkes bitti, ordu müdahalesi başladı

Ukrayna’da 30 Haziran saat 22.00’de ateşkes süresinin sona ermesinin akabinde ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda ayrılıkçılara karşı tek taraflı ilan edilen ateşkesin askıya alındığını duyurdu.Donetsk...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da ateşkes bitti, ordu müdahalesi başladı

Ukrayna’da 30 Haziran saat 22.00’de ateşkes süresinin sona ermesinin akabinde ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda ayrılıkçılara karşı tek taraflı ilan edilen ateşkesin askıya alındığını duyurdu.

Donetsk ve Lugansk halklarını huzurlu ve çalışkan olarak tanımlayan Poroşenko, ilan edilen ateşkesinin 100'ün üzerinde ihlal edildiğini belirtti. Poroşenko, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması ve sivillerin can güvenliği için militanlara karşı operasyonların başlayacağını söyledi. Poroşenko; Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Milli Güvenlik Kurulu, Devlet Sınır Muhafaza Servisi, Ukrayna Güvenlik Servisi’ne gerekli talimatların verildiğini bildirdi.

Ulusa seslenişte Poroşenko, ülke topraklarını saldırganlardan temizleyeceğini keskin bir dille ifade etti.

Ateşkesi daha fazla uzatmayacaklarını vurgulayan Poroşenko; “Barışsever, Ukrayna insanı ile alay eden, bölgenin ekonomisini felç eden, çalışanları ve emeklileri maaşlarını ödetmeyen, su boru hatlarını yok eden, demir yollarını tahrip eden, vatandaşlarımızın huzurunu bozan; teröristlere, isyancılara, yağmacılara ve herkese cevabımızı vereceğiz.” dedi.

Ukrayna halkını her zamankinden daha fazla samimiyet ve disiplinle birleşmesi gerektiğini dile getiren Poroşenko, barışa giden yolun kolay olmayacağını çetrefilli ve zor olacağını ifade etti.

Ateşkesin kesilmesi akabinde ülkenin doğusunda operasyonlar yeniden başladı bölgede çatışmalar şiddetlenmesi bekleniyor.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu’nun aldığı karar uyarınca, 20 Haziran’da alınan bir haftalık ateşkes kararı en son, 30 Haziran Pazartesi günü saat 22.00’ye kadar uzatılmıştı. CİHAN

Yorumlar