Ukrayna'da askeri uçak düşürüldü

Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk bölgesinde AN-26 model asker taşıma uçağı düşürüldü. Doğu Ukrayna’da radarlardan kaybolan uçağın düşürüldüğü ve pilotların ise sağ kurtulduğu bildirildi.Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey,...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da askeri uçak düşürüldü

Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk bölgesinde AN-26 model asker taşıma uçağı düşürüldü. Doğu Ukrayna’da radarlardan kaybolan uçağın düşürüldüğü ve pilotların ise sağ kurtulduğu bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya sunduğu raporda uçağın 6 bin 500 metre yükseklikte uçarken vurulduğunu, bunu mobil roketlerle vurmanın mümkün olmadığını belirtti. Bakan Geletey raporunda uçağın Rusya Federasyonu tarafından fırlatılan bir roketle vurulma olasılığını yüksek olduğunu ifade etti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşenko, uçağın iki pilotunun uçaktan kendilerini fırlatarak kurtulduğunu belirtti. Ukrayna kolluk kuvvetleri ,sağ kurtulan ve karargâh ile irtibat kuran pilotları ararken, görgü tanıkları düşürülen uçağın pilotlarının ayrılıkçıların elinde olduğunu ileri sürdü.

Sosyal medyada düşürüldüğü iddia edilen uçağın videosu yer aldı. Görüntüde uçağın havada daireler çizerek düşmesi ve enkaz görülüyor. CİHAN

Yorumlar