Ukrayna yeni başbakanı seçildi

Ukrayna Parlamentosu, Petro Poroşenko Bloku ve Halk Cephesi’nin ortak adayı Groysman, parlamentoda yapılan oylamada 257 milletvekilinin oyunu alarak başbakan oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna yeni başbakanı seçildi

Ukrayna'da Arseniy Yatsenyuk’un geçen hafta sonu başbakanlıktan istifa etmesinden sonra başlayan hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Petro Poroşenko Bloku ve Halk Cephesi koalisyonu oluşturuldu.

Her iki partinin üzerinde anlaştığı Parlamento Başkanı Vladimir Groysman’ın başbakanlık adaylığı Parlamentoda oylamaya sunuldu. 257 oy alan Groysman,başbakanlığa seçildi.

Ukrayna'nın en genç başbakanı

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, genel kurulda yaptığı konuşmada, Groysman'ı "yeni nesil politikacı" olarak nitelendirerek "Vladimir Groysman bağımsız Ukrayna tarihinin en genç başbakanı olacaktır" dedi.

Vladimir Groysman, 20 Ocak 1978'de Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde doğdu. Hukuk ve kamu yönetimi eğitimi alan Groysman, 24 yaşındayken Vinnitsya şehir meclisinin en genç üyesi oldu. Groysman, 2006 ve 2010 yıllarında Vinnitsya belediye başkanı olarak seçildi. 2014 yılında başbakan yardımcısı olan Groysman, Donbas’ta düşürülen Malezya uçağıyla ilgili hükümetin kurduğu kaza inceleme komisyonunun başkanlığını yürüttü. Groysman, 24 Temmuz 2014’te Arseniy Yatsenyuk’un başbakanlıktan istifa etmesinden sonra kısa bir süre için geçici başbakanlık görevini yürüttü.

Yorumlar