"Ukrayna ve Suriye, Rus-Türk ilişkilerini bozamadı"

Rusya Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi Prof. Dr. Aslambek Mozloev ,Suriye ve Ukrayna krizi ile Rusya-Türkiye ilişkilerinin test edildiğini, ancak ilişkilerin derinden etkilenmemesinin anlamlı olduğunu söyledi.Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri...

Google Haberlere Abone ol
"Ukrayna ve Suriye, Rus-Türk ilişkilerini bozamadı"

Rusya Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi Prof. Dr. Aslambek Mozloev ,Suriye ve Ukrayna krizi ile Rusya-Türkiye ilişkilerinin test edildiğini, ancak ilişkilerin derinden etkilenmemesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri ülkenin iç sorunu olarak gördüğünü ifade eden Mozloev, “Dış oyuncular ülkenin iç meselelerine ne kadar az karışırsa, Ukrayna o kadar hızlı sorunlarını aşabilir. Ukrayna’nın bu konuda zengin bir geçmişi var. Dışarıdakiler bu konuda yardımcı olabilir.” dedi.

Türkiye-Rusya ilişkileri açısından Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin birinci derecede önemli olmadığını kaydeden Mozloev, “Kırım’ı ayrı bir konu olarak tutmak gerekiyor. Rusya-Türkiye ilişkileri derinden olumsuz etkilemedi. Demek ki, iki ülke ilişkileri bölgede ortaya çıkabilecek sorunların etkisinde kalmayabiliyor. Suriye sorununda da bunu gördük. Bu dikkate değer bir konu.” tespitinde bulundu.

Bu yıl Moskova’da 10’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının Rusya ve Türkiye halklarının birbirini tanımalarına çok büyük katkı sağladığına değinen Rus uzman, “Liderler değişse de, yeni göreve geleceklerin halkların vardığı düzeyde devam etmek zorunda kalacak. Olimpiyatlar bu açıdan da çok önemli.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar