Ukrayna, Türkiye'de ‘twitter’ yasağını konuşuyor

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması, benzer bir gelişmeyi yaşayan Ukrayna'da geniş yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna, Türkiye'de ‘twitter’ yasağını konuşuyor

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması, benzer bir gelişmeyi yaşayan Ukrayna'da geniş yankı buldu. Ülkenin önde gelen haber ajansları, gazete ve televizyonları haberi son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Ukrayna devlet haber ajansı,‘Ukrinform’un yanı sıra ülkede önde gelen özel haber ajanslarından; UNİAN, Liga ve İnterfax-Ukrayna da haberi okurlarına son dakika gelişmesi olarak servisledi. Espreso ve TCN gibi haber kanalları da haberi seyircileriyle paylaştı.
‘Liga’ Haber Ajansı, Erdoğan'ı işaret ederek haberi ‘Meydanda vaat etti, birkaç saat sonra twitter’ı kapattı’ şeklinde verdi.

"ERDOĞAN TWİTTER’I SIFIRLADI"

‘Borsa Lideri’ haber portalında, Oksana Kidun imzasıyla çıkan haberde, ‘Erdoğan twitter’i sıfırladı’ ifadesi dikkat çekti. Bursa mitingine atıfta bulunan haberde benzer şekilde sosyal medyayı yasaklayan diğer, Müslüman ülkelerden örnekler de verildi. Haberde bu tür yasakların gençlerin sokak eylemlerine yönlendireceğine dikkat çekildi.

İş dünyası enformasyon ağı, ‘BIN’ haber portalı ise Erdoğan’ın ‘twitter’ın kökünü kazıyacağına’ söyleyip peşinden de kapattığını haberleştirdi.

Twitter yasağı haberi ulusal; Media Business, NewsRU.UA, LB.ua, Telegraf gibi sayısız haber portalının yanı sıra çok sayıda yerel sitelerde de yayınladı.

Ukrayna’daki forum sitelerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın youtube ve facebook’u ise seçimlerden sonra kapatacağı iddia edildi. CİHAN

Yorumlar