Ukrayna: Rusya sınırından ayrılıkçılara silah yağıyor

Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılar, kontrollerindeki Rusya sınır kapılarından silah ve mühimmat desteği alıyor.Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey yaptığı açıklamada; “Ülkenin doğu bölgesindeki, Rusya sınırındaki İzvarino...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna: Rusya sınırından ayrılıkçılara silah yağıyor

Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılar, kontrollerindeki Rusya sınır kapılarından silah ve mühimmat desteği alıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey yaptığı açıklamada; “Ülkenin doğu bölgesindeki, Rusya sınırındaki İzvarino Sınır Kapısı'nı hala kontrol altına alamadık. Silahlı ayrılıkçılar sınırdan silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor.” dedi.

Saur-Mogila Kapısı’nın Ukrayna’nın kolluk kuvvetlerin eline geçtiğini ifade eden Valeriy Geletey, kuzeydoğuda İzvarino kapısının ayrılıkçıların elinde olması hasebiyle problem yaşandığını belirtti.

Ukrayna ordusunun havalimanlarını ele geçirmemesi halinde ülkedeki ayrılıkçıların hem uçakları hem de paraşütçü birliklerinin olacağına dikkat çeken Bakan Geletey; Donetsk, Lugansk ve Kramatorsk havalimanlarının ordunun elinde olmasının stratejik önemine vurgu yaptı.

Geletey; “Havaalanlarımız bizim kontrolümüzde olduğu için silahlı ayrılıkçılar sevk etmeyi planladıkları silah ve mühimmatların ancak yüzde beşini sınırdan geçirebiliyor.” diye konuştu.

Öte yandan Ukrayna’ya kontrolü sağlayamadığı sınır kaplarından sürekli ‘Grad’ mobil roket sistemleri, ağır silahlar ve mühimmat girişi yapılıyor.

Bölgedeki ayrılıkçıların sadece dün Rusya’dan ülkeye 7 adet ‘Grad’ mobil çoklu roket fırlatıcı ile 11 adet de “Ural” askeri kamyon dolusu mühimmat ve silah geçirdiği tespit edildi. CİHAN

Yorumlar