Ukrayna ordusunun ilerleyişi sürüyor, 4 kent ele geçirildi

Ukrayna ordusunu ülkenin doğu bölgesinde federasyon yanlısı milis güçlerin kontrolü elinde bulundurduğu kentlere yönelik operasyonları sürüyor. Dün Slavyansk’ın ele geçirilmesinin ardından bugün de Kramatorsk, Drujkovka ve Konstantinovka...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna ordusunun ilerleyişi sürüyor, 4 kent ele geçirildi

Ukrayna ordusunu ülkenin doğu bölgesinde federasyon yanlısı milis güçlerin kontrolü elinde bulundurduğu kentlere yönelik operasyonları sürüyor. Dün Slavyansk’ın ele geçirilmesinin ardından bugün de Kramatorsk, Drujkovka ve Konstantinovka yerleşim birimleri Ukrayna ordusunun eline geçti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sözcüsü Andriy Lisenko yaptığı açıklamada, “Son 24 saat içinde terörle mücadele operasyonu çerçevesinde Donetsk bölgesinde Slavyansk, Kramatorsk, Drujkovka ve Konstantinovka kentleri ele geçirildi. Ukrayna bayrağı kamu binalarında dalgalanıyor.” dedi.

Operasyonlara katılan hava gücüne ait uçaklar Luhansk havalimanı yakınında yer alan milis güçlere ait tank ve zırhlı araçlara saldırı düzenledi. İzvarino bölgesinde de askeri mühimmatlar imha edildi. Donetsk bölgesi Mariupol yerleşim birimi yanında da insansız bir hava aracı düşürüldü.

Milis güçlerinin ise Raigorodok, Krasnaya Zarya, Slavyansk ve Provollaya'da güvenlik noktalarına saldırı düzenlediği ve başarılı olamadığı iddia edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun 1 Temmuz’da ateşkesi sona erdirdiğini hatırlatan Lisenko, “Bundan sonra tek taraflı bir ateşkes olmayacak. Milis güçlerin silahlarını teslim etmeleri, tutukluları serbest bırakmaları ve kontrol noktalarını da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcilerine devretmeleri gerekiyor.” çağrısında bulundu.

Lisenko yerleşim yerlerinin bulunduğu Lugansk ve Donetsk bölgelerinde hava operasyonları planlamadıkları bilgisini verdi. Bölgede devam eden operasyonlarda son 24 saat içinde 12 Ukrayna askeri yaralandı.

RUSYA TEMAS GRUBUNU ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Alman ve Fransız meslektaşları ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’da uzun vadeli ateşkesin sağlanması için temas grubunun bir an önce toplanmasını istedi. Berlin’de 2 Temmuz’da bir araya gelen Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları kalıcı bir ateşkesin sağlanması için temas grubunun oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı. CİHAN

Yorumlar