Ukrayna'nın doğusundaki kriz

BM, Ukrayna'nın doğusunda sivil ölümler ve yaralanmalarda son iki ayda dramatik artış yaşandığı ve sivil kayıpların son bir yılda en yüksek seviyeye ulaştığı uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'nın doğusundaki kriz
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Ukrayna'nın doğusunda son iki ayda bomba, mayın ve bubi tuzakları nedeniyle 73 kişinin öldüğünü ya da yaralandığını kaydetti.

Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda sivil ölümler ve yaralanmalarda son iki ayda dramatik artış yaşandığı ve sivil kayıplarının son bir yılda en yüksek seviyeye ulaştığı uyarısında bulundu.

Haziran ayında bomba, mayın ve bubi tuzakları gibi sebeplerle 12 kişinin öldüğünü ve 57 kişinin yaralandığını, bu rakamın temmuz ayında 73'e çıktığını ifade eden Hüseyin, "Ne Ukraynalı askerler ne de ayrılıkçılar sivillerin korunması için gerekli önlemleri alıyor." eleştirisinde bulundu.
Hüseyin, bütün taraflara Minsk Anlaşması'na uymaları çağrısı yaptı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin verilerine göre, çatışmaların başladığı Nisan 2014’ten Ağustos 2016'ya kadar Ukrayna’nın doğusunda meydana gelen çatışmalarda siviller, Ukraynalı askerler ve ayrılıkçılardan oluşan 9 bin 553 kişi öldü, 22 bin 137 kişiyse yaralandı.

Yorumlar