Ukrayna lideri Poroşenko: Savaş sınırlarımızı aştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Malezya Havayollarına ait düşürülen yolcu uçağına ilişkin İngilizce bir açıklama yaparak ülkesindeki savaşın sınırları aştığını söyledi. Donetsk Bölgesi’nde düşürülen ve 295 kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna lideri Poroşenko: Savaş sınırlarımızı aştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Malezya Havayollarına ait düşürülen yolcu uçağına ilişkin İngilizce bir açıklama yaparak ülkesindeki savaşın sınırları aştığını söyledi.

Donetsk Bölgesi’nde düşürülen ve 295 kişinin hayatını kaybettiği uçak faciası akabinde Poroşenko, “Savaş, Ukrayna sınırlarını aştı. Savaşın sonuçları artık dünyayı etkiliyor.” dedi. Facianın sorumlusu olarak silahlı yabancı mihrakları ve silahlı ayrılıkçıları suçlayan Poroşenko, Ukrayna adından faciada ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Poroşenko, “Silahlı ayrılıkçılar tek atışla yaklaşık 300 kişi öldürdü. Onların arasında kadın ve çocuk olmak üzere birçok ülkenin vatandaşları bulunuyordu. Bugün bir kez daha terörizmin yerel değil küresel bir problem olduğunu gördük. Ukrayna’nın dış silahlı saldırılarına maruz kalması da sadece bizim problemimiz olmaktan çıktı. Bu Avrupa ve dünya çapında güvenliğin tehdididir. Bu tehdidi aşmak da ortak çaba istiyor” diye konuştu.

Malezya Havayolları uçağının son günlerde bölgedeki üçüncü uçak vurma vakası olduğuna dikkat çeken Poroşenko, “Ukrayna hükümeti facianın sebeplerini araştırmak üzere devlet araştırma komisyonu kurdu. Komisyonun çalışmasına Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü uzmanları, Hollanda, Malezya ve ABD temsilcileri katılacak” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar