Ukrayna lideri Poroşenko ateşkesi 3 gün daha uzattı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ülkenin doğu bölgesinde devam eden iç çatışmaları sonlandırmak için ilan edilen ateşkesi 3 gün daha uzatacağı kaydedildi. Ukrayna’da 20 Haziran’da ilan edilen ateşkes 27 Haziran’da sabah...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna lideri Poroşenko ateşkesi 3 gün daha uzattı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ülkenin doğu bölgesinde devam eden iç çatışmaları sonlandırmak için ilan edilen ateşkesi 3 gün daha uzatacağı kaydedildi. Ukrayna’da 20 Haziran’da ilan edilen ateşkes 27 Haziran’da sabah saatlerinde sona ermişti.

Itar-Tass’a konuşan bir kaynak, Brüksel’de AB liderleri ile işbirliği anlaşmasını imzalayan Poroşenko’nun ek 3 günlük ateşkes ilan edeceğini Avrupalı yetkililere söylediğini aktardı. Poroşenko’nun Ukrayna’ya dönmesinin ardından ateşkesi uzatması bekleniyor.

AB kaynağı Ukrayna liderinin yerel milis güçlerin ateş açması durumunda güvenlik güçlerinin karşılık vereceği yönünde teyit verdiğini söyledi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi yerel saatle 10:00’da ateşkes süresinin dolduğunu açıklamıştı.

Ukrayna’da gerçekleşen devrimin ardından yapılan seçimle 25 Mayıs’ta iktidara gelen Poroşenko, Donetsk bölgesine yaptığı ziyarette ateşkes ilan etmiş ve 15 maddeden oluşan barış planını görüşmeye açmıştı. Ateşkes bir çok kez ihlal edilse de bölgede çatışmaların önemli ölçüde durduğu belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna hükümetinin 72 saat süre ile ateşkes süresini uzatmasının sadece ültimatomun ertelenmesi olarak görmek istemediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, AB liderleri ile dün yaptığı telefon görüşmesinde ateşkes süresinin uzatılmasını talep etmişti.

CİHAN

Yorumlar