Ukrayna krizi sonrası Putin ilk kez Obama ile görüştü

Normandiye Çıkarması’nın 70. yıldönümü vesilesi ile Fransa’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi sonrası ilk kez ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Gayri resmi düzeyde yapılan toplantının 15 dakika kadar...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna krizi sonrası Putin ilk kez Obama ile görüştü

Normandiye Çıkarması’nın 70. yıldönümü vesilesi ile Fransa’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi sonrası ilk kez ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Gayri resmi düzeyde yapılan toplantının 15 dakika kadar sürdüğü belirtiliyor.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Obama-Putin görüşmesinde Ukrayna krizi ve ülkenin doğu bölgelerinde Rus etnik topluluğuna yönelik operasyonların ele alındığını söyledi. Peskov, “Putin ve Obama şiddetin ve savaşın en kısa sürede sona ermesine olan ihtiyacı konuştu…” dedi.

Rus lider, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le birlikte Ukrayna’nın yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile de ayak üstü bir görüşme yaptı. Peskov, Putin’in Ukrayna lideri ile de görüşmesinde şiddetin bir an önce durması talebinde bulunduğunu vurguladı.

Putin’in Obama ve Poroşenko ile görüşmesinin Ukrayna krizinin diplomatik yollarla çözümünün öne çıkacağı yorumlarına neden oldu.

Putin ve Poroşenko’nun doğu Ukrayna’da iç savaşın sona ermesi için görüşmelere başlayacakları belirtiliyor.

CİHAN

Yorumlar