Ukrayna Başsavcılığı: Rusya vatandaşlarının karıştığı suçlarda 122 kişi öldü

Ukrayna Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna topraklarında Rusya vatandaşlarının karıştığı suç olaylarında 122 kişinin öldüğü ve yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.Ukrayna Başsavcılığı tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna Başsavcılığı: Rusya vatandaşlarının karıştığı suçlarda 122 kişi öldü

Ukrayna Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna topraklarında Rusya vatandaşlarının karıştığı suç olaylarında 122 kişinin öldüğü ve yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Başsavcılığı tarafından daha önce; Ukrayna'da terör amaçlı yasa dışı silahlı oluşumlar ve Rus vatandaşlarını eğitilip paralı eylemciler olarak kullanmasının araştırılması hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada; “Araştırma sonucunda, Rus vatandaşlarının Ukrayna’nın kanunlarına aykırı şekilde suç işlediklerine dair kesin deliller bulundu.” denildi.

Ülkedeki olaylara karıştığı tespit edilen Rusya vatandaşları; silahlı çatışmaya hazırlık ve planlama, ölümle ya da ağır kayıplara neden olan yasa dışı silahlı örgüt oluşturmak, eylemci kiralama ve terör eylemleriyle suçlanıyor.

Ukrayna Başsavcılığı, ülkenin doğusundaki; Donetsk ve Lugansk bölgelerinde faaliyet göstermeleri için, Rusya’da özel eğitim kamplarının kurulduğunu ileri sürdü. Başsavcılığın iddia ettiği kamplarda, terör amaçlı silahlı grupların hazırlandığı ve eylemci yetiştirildiği ifade edildi. CİHAN

Yorumlar