Uçak kazalarında geçtiğimiz yıl 210 kişi hayatını kaybetti

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) bugün açıkladığı verilerde geçen yıl gerçekleşen uçak kazalarında toplam 210 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol
Uçak kazalarında geçtiğimiz yıl 210 kişi hayatını kaybetti

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) bugün açıkladığı verilerde geçen yıl gerçekleşen uçak kazalarında toplam 210 kişi öldü. Cenevre merkezli kuruluş 2013 yılında dünya genelinde 81 uçak kazası yaşandığını ve bunların 16’sında ölüm olaylarının gerçekleştiğini belirtti.

IATA her geçen yıl uçak yolcularının arttığını vurgularken 2013 yılında 36,4 milyon uçak seferi gerçekleştiğini ve 3 milyardan fazla kişinin uçak kullandığını açıkladı. Geçtiğimiz beş yıllık süreçte IATA, hava taşımacılığında yıllık ortalama 86 kaza gerçekleştiğini ve yıllık 517 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yaşanan kazaların ise yüzde 22’sinde ölüm vakaları yaşandı.

IATA ayrıca hava güvenliği açısında Avrupa ve Çin’in en düşük kaza riski taşımaya devam ettiğini, Afrika kıtasının ise yüzde 50’lik bir iyileşmeye rağmen kaza riskinin en yüksek yer olduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar