Üç kişinin hayatını kaybettiği yangında kundaklama ihtimali artıyor

Hamburg’un Altona semtinde Pakistanlı 33 yaşında bir anne ile 6 ve 7 yaşındaki iki çocuğunun yanarak can verdiği yangında kundaklama ihtimali giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Üç kişinin hayatını kaybettiği yangında kundaklama ihtimali artıyor

Hamburg’un Altona semtinde Pakistanlı 33 yaşında bir anne ile 6 ve 7 yaşındaki iki çocuğunun yanarak can verdiği yangında kundaklama ihtimali giderek artıyor. Yangın sonrası inceleme başlatan Hamburg Polisi ve savcılığı kundaklama ihtimali üzerinde duruyor. Yangının çıktığı sırada binada kalan mülteciler için giriş koridorunda bulunan çocuk arabasının yangına neden olabileceği üzerinde yoğunlaşan uzmanlar, yangının çocuk arabasında başlamasının kundaklama ihtimalini güçlendirdiğini belirtiyor. Konuyla ilgili polis sözcüsünün verdiği bilgiye göre yangının bozuk elektrik kutusundan çıkmadığı kesin olarak ispatlanmadı ve inceleme devam ediyor.

Beş katlı binada çıkan yangında çatı katta bulunan Pakistanlı bir anne ile iki oğlu üç kişi hayatını kaybetmişti. Beşi ağır olmak üzere yaralı 15 kişinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, duman zehirlenmesi gibi yangını hafif yaralarla atlatanlar ise olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından ayakta tedavi edilmişti. Üç kişinin hayatını kaybettiği yangın uzmanlara göre son yıllarda yaşanan en acı yangın olarak nitelendiriliyor.

Yangın sonrası bina önünde toplanan yaklaşık 200 kişi hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Bu arada Hamburg İtfaiyesi daha geçtiğimiz hafta kritik yangınlarda daha hızlı müdahale etmek için konsept değişikliğine gitmişti. Yeni uygulamanın başarılı olduğunu belirten bir itfaiye yetkilisi, bu sayede daha büyük bir felaketin önüne geçildiğini söyledi. Vatandaşlara uyarı yapan itfaiye yetkilisi böyle durumlarda kapıları kapalı tutarak bulundukları dairenin içinde yardım beklemelerini tavsiye etti. CİHAN

Yorumlar