Twitter yasağı AB’nin sabrını taşırdı: Müzakereler askıya alınsın

Twitter yasağı, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümetin hukuk dışı tasarruflarına sert tepkiler vermekle yetinen Avrupa Birliği’nde (AB) sabırları taşırdı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter yasağı AB’nin sabrını taşırdı: Müzakereler askıya alınsın

Twitter yasağı, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümetin hukuk dışı tasarruflarına sert tepkiler vermekle yetinen Avrupa Birliği’nde (AB) sabırları taşırdı. “Müzakereler askıya alınsın” çağrıları ilk defa Türkiye yanlısı olarak bilinen gruplar tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Avrupa Parlamentosu’nun en büyük üçüncü grubu Liberallerin Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, üyelik müzakerelerinin artık askıya alınması gerektiğini söyledi. Grubunun gölge Türkiye Raportörü de olan Lambsdorff, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Müzakerelerin askıya alınması çağrısı yapıyorum. Basın hürriyeti temel bir AB değeridir. Eğer Başbakan Erdoğan bunu anlamıyorsa kendisiyle müzakere etmenin artık bir manası kalmamıştır.” dedi.

Alman Liberal lider AB’nin temel hak ve hürriyetlerin müdafaa edilmesi için Türkiye sivil toplumu ile ilişkilerini kuvvetlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Twitter’ın yasaklanmasının ardından AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes, Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti Komiseri Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ve Yeşiller Grubu Türkiye Sözcüsü Ska Keller sert açıklamalar yapmışlardı. CİHAN

Yorumlar