Tuzhurmatu'daki çifte intihar saldırısında ölü sayısı 30'e çıktı

Irak'ın Kerkük şehrine 70 kilometre mesafedeki Tuzhurmatu'da art arda meydana gelen iki ayrı intihar saldırısında ölü sayısı 30'a yükseldi. Saldırıda 185 kişi ise yaralandı.Tuzhurmatu’daki ilk saldırı polis kontrol noktasında düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
Tuzhurmatu'daki çifte intihar saldırısında ölü sayısı 30'e çıktı

Irak'ın Kerkük şehrine 70 kilometre mesafedeki Tuzhurmatu'da art arda meydana gelen iki ayrı intihar saldırısında ölü sayısı 30'a yükseldi. Saldırıda 185 kişi ise yaralandı.

Tuzhurmatu’daki ilk saldırı polis kontrol noktasında düzenlendi. İkinci patlama ise Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB) ile Kürdistan Komünist Partisi binaları arasında meydana geldi.

Polis kaynakları, meydana gelen iki saldırıda aralarında Kürt yetkililerinin de olduğu 30 kişinin hayatını kaybettiği, 185 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırının olduğu parti binaları ve çevresinde büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Ayrıca onlarca araç hasar gördü. Olay yerine gelen ölü ve yaralı yakınları siniri krizi geçirdi.

Yaralılar ambulansla Kerkük‘te bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede olası saldırılara karşı geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

CİHAN

Yorumlar