TUSKON Başkanı Meral: Ermeni tasarısının ABD - Türkiye ilişkilerine katkısı yok

Türki Amerikan Birliği’nin (TAA) Washington’daki kongresine katılan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, ABD Kongresi’nde oylanacak Ermeni tasarısının ABD - Türkiye ilişkilerine herhangi bir katkıda bulunmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON Başkanı Meral: Ermeni tasarısının ABD - Türkiye ilişkilerine katkısı yok

Türki Amerikan Birliği’nin (TAA) Washington’daki kongresine katılan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, ABD Kongresi’nde oylanacak Ermeni tasarısının ABD - Türkiye ilişkilerine herhangi bir katkıda bulunmayacağını söyledi. TUSKON Başkanı Meral, ABD’li milletvekillerinden Amerika’nın müttefiki Türkiye’yi bu konuda anlamalarını talep etti.

Ermeni tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TAA Başkanı Faruk Taban ise iki ülke ilişkilerinin hassasiyetinden dolayı söz konusu tasarının bugüne kadar senato ve temsilciler meclisinin genel kurul gündemine gelmediğini dile getirdi.

İki ülke arasında kriz oluşturabilecek bir netice ile kaşılaşılacağını öngörmediğini ifade eden Taban, “Sağduyulu çok milletvekili var. Dışişleri komisyonunda dostlarımız var. Bunları biliyorlar. Hatta bazıları lokaldeki arkadaşlarımızı çağırıp gelin bize anlatın ‘Sizi nasıl savunabiliriz’ diyorlar.” diye konuştu.

TAA Başkanı Taban, Ermeni meselesinin uzmanlara bırakılıp bir an önce çözülmesinden yana olduklarını vurguladı. Görüştükleri milletvekillerine taraf olmamalarını istediklerini ve bu tasarının geçmesinin yanlış bir adım olacağı konusunda kendilerini bilgilendirdiklerini söyledi.
CİHAN

Yorumlar