TÜRKPA Hukuk İşleri Daimi Komisyonu Astana’da toplandı

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Hukuk İşleri Daimi Komisyonu Toplantısı Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapıldı.Kazakistan Meclisinde yapılan toplantıya ev sahibi Kazakistan’ın yanında Türkiye, Azerbaycan ve...

Google Haberlere Abone ol
TÜRKPA Hukuk İşleri Daimi Komisyonu Astana’da toplandı

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Hukuk İşleri Daimi Komisyonu Toplantısı Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapıldı.

Kazakistan Meclisinde yapılan toplantıya ev sahibi Kazakistan’ın yanında Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan meclisinden milletvekilleri katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi olarak TÜRKPA’nın üye ülkeler anayasasına uyum mevzuatı ve üye ülkelerdeki TÜRKPA faaliyetleri oluşturdu. Toplantıda ayrıca üye ülkeler arasında giderek artan bağların ortak bir yasal zemine oturtulmasının yanında TÜRKPA belgelerinin yasallığının genişletilmesi konuları ele alındı.

Türkiye’den toplantıya katılan AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, TÜRKPA’nın bu bölgenin birlik ve bu birliğin geleceğe taşınması açısından önem arz ettiğini söyledi. Çok önemli bir uluslararası kuruluş olan TÜRKPA’nın ayağının yere sağlam basabilmesi için çalışmaların disiplinli bir şekilde devam etmesi gerektiğini kaydetti. Ülker, bu günkü gündemlerinde ise bugüne kadar yapılan çalışmalarda görülen eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmaların yapıldığını ve üye ülkelerin bu yönde teklifler ileri sunduğunu belirtti.

Kazakistan Meclisi Uluslararası Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Maulen Aşımbayev’in başkanlığında yapılan toplantıya, TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov, AK Parti Ankara Milletvekili Güzel Ülker, Kazakistan Meclisi Milletvekili Nurlan Abdırov, Azerbeycan Mili Meclisi Milletvekilleri Igbal Agazade, Çıngız Ganizade ve Kırgızistan Yüksek Keneşi Milletvekilleri Kurmanbek Dıykanbayev ve Erkingül İmankojayeva katıldı.

TÜRKPA, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev 2006 yılında Antalya’da gerçekleştirilen ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları'' zirve toplantısında asamble kurulması fikrini ortaya koymuştu.

CİHAN

Yorumlar