Türkmenlerden Başbakan’a Kerkük daveti

Irak Türkmen Cephesi (ITC)Başkanı Erşet Salihi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın planlanan Irak ziyaretine Kerkük’ü de eklemesini istediklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenlerden Başbakan’a Kerkük daveti

Irak Türkmen Cephesi (ITC)Başkanı Erşet Salihi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın planlanan Irak ziyaretine Kerkük’ü de eklemesini istediklerini ifade etti. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Salihi, geçtiğimiz günlerde Ankara’yı kalabalık bir heyetle ziyaret ettiklerini hatırlatarak, bu konuyu yetkililere aktardığını ifade etti. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmede Kerkük ziyareti talebini ilettiklerini ifade etti. ITC Başkanı Salihi, Kerkük’ün Irak ile Türkiye arasında köprü vazifesini görebileceğini dile getirdi.
Salihi; “ Yakında Irak Başbakanı Nuri El -Maliki’nin Türkiye’yi ziyaret edeceği konuşuluyor. Başbakan Erdoğan’ın da Irak’a iadeyi ziyarette bulunması gündemde. Eğer Erdoğan, ziyareti kapsamında Erbil, Kerbela ve Necefi de ziyaret ederse, Kerkük’e de gelmesini bekliyoruz.” dedi.




CİHAN

Yorumlar