Türkmenistan’dan Türkiye’ye otobüs seferleri yapılacak

Orta Asya’nın hızlı kalkınan ülkesi Türkmenistan’dan Türkiye’ye otobüs seferlerinin yapılması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan’dan Türkiye’ye otobüs seferleri yapılacak

Orta Asya’nın hızlı kalkınan ülkesi Türkmenistan’dan Türkiye’ye otobüs seferlerinin yapılması hedefleniyor. Bunun için başkent Aşkabat’ta dev bir alanda uluslararası otobüs terminali inşa ediliyor.
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat’taki uluslararası otobüs terminalinin inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu. Devlet Başkanı Yardımcısı Şamuhammet Durdılıyev ve Aşkabat Belediye Başkanı Recepgeldi Nurmamedov ile birlikte inşaat alanını gezen Berdimuhamedov, terminalin projesini inceledi ve otobüs terminalinde kullanılacak otobüs çeşitleri hakkında bilgi aldı. 6 hektar alanda inşa edilmekte olan terminal günde 2 binden fazla yolcuya hizmet verecek. Proje kapsamında terminalin bulunduğu alanda 50 kişilik otel, 50 kişilik kafe, bilet gişeleri, restoran, döviz bürosu, küçük dükkanlar, sinema salonu, eczane olacak. Aralık 2012’de inşaatına başlanan terminalin, bu sene sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor.
Terminalde yurtdışına da otobüs seferlerin yapılması hedefleniyor. Yurtdışına Türkiye başta olmak üzere İran, Ermenistan, Kazkakistan, Özbekistan ve Afganistan’a seferler yapılacak.
Bu arada, Türkmenistan yurtdışına en çok uçak seferini Türkiye'ye yapıyor. Türkmen ve Türk Hava Yolları karşılıklı her gün iki ülke arasında düzenli uçak seferleri yapıyor.
CİHAN

Yorumlar