Türkmenistan'da Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

Türkmenistan'da Merkez Bankası Başkanı ve iki banka müdürü görevden alındı. Geçtiğimiz ay aşırı prim aldığı için kınama cezası alan Merkez Bankası Başkanı Tuvakmammet Caparov, Prezidentbank Devlet Ticaret Banka Müdürü Nurgeldi Sazakov ve Dayhanbank Devle.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

Türkmenistan'da Merkez Bankası Başkanı ve iki banka müdürü görevden alındı. Geçtiğimiz ay aşırı prim aldığı için kınama cezası alan Merkez Bankası Başkanı Tuvakmammet Caparov, Prezidentbank Devlet Ticaret Banka Müdürü Nurgeldi Sazakov ve Dayhanbank Devlet Ticaret Banka Müdürü Begenç Akmammedov görevini gerektiğini gibi yerine getirmediği ve çalışmalarındaki eksiklikleri gerekçesiyle görevinden alındı.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında Merkez Bankası Başkanı Tuvakmammet Caparov ile birlikte yine iki banka müdürü görevden alındı. 2013 yılının değerlendirildiği geniş katılımlı toplantıya başkanlık eden Berdimuhamedov, 2014 yılına kabinesinde revizyona gitti. Görevinde pasif olan ve çalışmalarında eksiklikleri olan yetkilileri görevden alan Berdimuhamedov, Merkez Bankası ve bazı banka müdürlerini de görevden aldı. Merkez Bankası Başkanı görevine Goçmurat Muradov'un atamasını yapan Türkmen lider, diğer görevden aldığı bankalara da yeni müdürler atadı.

Türkmenistan'da, Merkez Bankası'nın kontrol ve denetimindeki bankacılık sektöründe toplam 10 banka faaliyet gösteriyor. CİHAN

Yorumlar