Türkmenistan'da Anayasa affı: 2194 mahkum serbest

Türkmenistan'da kutlanan 'Anayasa Günü' dolayısıyla mahkumlara af kararı çıktı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu toplantısında aralarında 10 yabancının da bulunduğu 2194 mahkumun serbest bırakılmasına yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'da Anayasa affı: 2194 mahkum serbest

Türkmenistan'da kutlanan 'Anayasa Günü' dolayısıyla mahkumlara af kararı çıktı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu toplantısında aralarında 10 yabancının da bulunduğu 2194 mahkumun serbest bırakılmasına yönelik af yasasını imzaladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda, Türkmenistan Milli Güvenlik Bakanı Yaylım Berdiyev, af yasasının hazırlandığını ve mahkumların serbest bırakılmasına ilişkin hazırlıkların yapıldığına dair rapor verdi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, af yasasını imzalayarak, serbest kalan tutukluların bayrama kadar evlerinde olması için gereken bütün işlemlerin yapılması yönünde ilgili birimlere talimat verdi. Türkmen lider ayrıca, suç işlemiş mahkumların serbest kalması yönünde düzenli olarak af kararının çıktığını söyleyerek, Türkmenistan Anayasası'nın kabulünün 22. yıl dönümü, Milli Birlik, Kalkınma ve Mahtumkulu Firaki Günleri dolayısıyla 2184 Türkmen ve 10 yabancı tutuklunun serbest bırakılacağını söyledi.

Berdimuhamedov, serbest kalan mahkumların işlediği suçdan dolayı pişmanlık duyarak, halkın içine yeniden dönmesi için bütün imkanların seferber edileceğini söyleyerek, eyalet, ilçe ve şehir valilerine mahkumların istihdam edilmesi için gerekn çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Türkmenistan'da 1999 yılında Kadir Gecesi dolayısıyla başlatılan af süreci, şimdiki Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov döneminde önemli milli bayramlarında da devam ettiriliyor. Her sene ülkede 3-4 defa af çıkarılırken, 1999 yılından bu yana 30 binden fazla mahkumun genel aftan yararlandığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar