Türkmenistan ile ‘bir millet, iki devlet’ vurgusu

Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’da bulunan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan ile ‘bir millet, iki devlet’ vurgusu

Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’da bulunan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştü. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede ‘bir millet, iki devlet’ vurgusu yapıldı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, görüşmenin ardından iki bakanın yaptığı ortak basın açıklamasında ‘bir millet, iki devlet’ vurgusu yapıldı. Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Meredov’u Ankara’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Davutoğlu, ‘‘Türkmenistanlı kardeşlerimizin kendilerini Türkiye’de evlerinde hisseder’’ sözlerine yer verdi.

    Türkmenistan’la önümüzdeki dönemde üst düzeyde çok sayıda ziyaretlerin gerçekleştirileceğini kaydeden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Nisan ayında Türkmenistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Verdimuhammedov’un ise Haziran ayında Türkiye’ye geleceğini ifade etti. 2 ülke arasında enerji ve ulaştırma konularının yanı sıra askeri alanda işbirliğini de görüştüklerini söyleyen Davutoğlu, Türkiye ile Türkmenistan’ın uluslar arası örgütlerde hiçbir karşılık beklemeden birbirini desteklediğini anlattı. Davutoğlu, ikili ilişkilerdeki olağanüstü ivmeyi bölgesel alandaki işbirliği alanlarına da yansıtmak istediklerini kaydetti.

    TÜRKİYE’YE DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

    Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ise 2 ülke arasındaki ‘kardeşlik’ ilişkilerine vurgu yaparak ‘ bir millet, iki devlet’ olduklarının altını çizdi. Davutoğlu ile görüşmesinde ikili ilişkilerin daha ileri seviyelere getirilmesi konularını ele aldıklarını ifade eden Meredov, Türkiye’ye uluslararası camiada Türkmenistan’a verdiği destekten ötürü teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar