Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov: Türkiye en yakın ortağımız

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin 4. Zirvesi'nin onur konuğu ve resmi bir ziyaret için gittiği Türkiye'de büyük bir konukseverlik ile karşılandı. Türkmenistan basını,...

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov: Türkiye en yakın ortağımız

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin 4. Zirvesi'nin onur konuğu ve resmi bir ziyaret için gittiği Türkiye'de büyük bir konukseverlik ile karşılandı. Türkmenistan basını, bugünkü sayısını Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un Türkiye ziyaretine ayırdı. Söz konusu ziyaret ile ilgili yayınlanan habere göre, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesinin en yakın ortağı olduğunu ve Türkmenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde tarihî öneme sahip bir gelişmenin yaşandığını söyledi.

Gazete haberinde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un "Türkiye Cumhuriyeti uluslararası arenada büyük bir öneme sahiptir. Dost Türkiye'nin kazandığı başarılardan büyük iftihar duyuyoruz. Türkmenistan ile Türkiye ekonomik ilişkileri eşitlik ve karşılıklı çıkar ilkeleri kapsamında güçlenerek devam ediyor. 2013 yılında dış ticrate hacmi 4 milyar 746 milyon dolara ulaştı. 2012 yılıyla kıyaslandığında yüzde 38 oranda artış görüldü" ifadeleri yer alıyor.

Resmi haberlerde, Cumhurbaşkanı Gül’ün "Türkmenistan’la enerji ve ulaştırma alanındaki işbirliğine, stratejik bir bakış açısıyla yaklaşıldığı, bu alanlarda hayata geçirilecek projelerin, bölgesel işbirliği ruhunu pekiştireceği, bu çerçevede, Türkmen gazının Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına taşınmasına yönelik kararlılığının sürdürüldüğü" yönündeki ifadeleri yer alıyor. Gazeteler, iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmaların Türkmenistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını yazdı.

CİHAN

Yorumlar