Türkmenistan-Azerbaycan ilişkilerinde yeni dönem

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan-Azerbaycan ilişkilerinde yeni dönem

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunuyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen Bakan Meredov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un davet mektubunu sundu.
Azeri basınında yer alan haberlere göre Meredov, iki ülke devlet başkanları arasındaki dostane ilişkilerin ikili münasebetlerin güçlenmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Aliyev ise ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. İki ülke halklarının ortak tarihi ve etnik kökleri olduğunu vurgulayan Aliyev, ikili işbirliğinin çeşitli sektörlere yansıtıldığını belirtti.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti. Telefon görüşmesinde Aliyev, Berdimuhamedov'u ülkesine davet etmişti. CİHAN

Yorumlar