Türkmeistan’da Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkmeistan’da Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapıyor. Ev sahibi Türkmenistan yanı sıra Fransa, Çin, Rusya, Tacikistan, Özbekistan, ABD, Ermenistan, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan ve Etiyopya gibi ülkelerden tiyatrocular katılıyor.

Festivalin açılış töreni, Türkmenistan Devlet Medeniyet Merkezi Mukamlar Köşkü’nde gerçekleştirildi. Tören Türkmenistan folklor ekiplerinin gösterileri ile başladı. Ardından festival için gelen tiyatro ekipleri, davetlileri selamlayarak, köşke girdiler. Daha sonra Mukamlar Köşkü’nün sahnesinde çeşitli ülkelerin tiyatro oyunları sergilendi. Özellikle Efiyopya gibi bir Afrika ülkesinden gelen tiyatro ekibi, Türkmenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Festivale, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da yazılı mesaj gönderdi. Berdimuhamedov mesajında, Türkmen kültürünün çok zengin olduğunu ve bunun birçok asırlar boyunca Türkmen halkının soylu gelenek ve görenekleri kapsamında oluştuğunu belirtti. Türkmen lider, bu tür organizasyonların kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar