Türklerin yaşadığı apartmanda peş peşe yaşanan dört yangında kundaklama şüphesi

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde bir apartmanda bir hafta içinde dört kez yangın çıkması, bina sakinlerini tedirginliğe sevketti.

Google Haberlere Abone ol
Türklerin yaşadığı apartmanda peş peşe yaşanan dört yangında kundaklama şüphesi

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde bir apartmanda bir hafta içinde dört kez yangın çıkması, bina sakinlerini tedirginliğe sevketti. Yangınlar, semtin Neue Hochstr caddesindeki 30 numaralı binada meydana geldi. Her katında altı daire bulunan 8 katlı binada 20’den fazla dairede Türk ailelerin yaşadığı öğrenildi.

İlk yangın geçtiğimi 24 Aralık’ta bodrum katında meydana geldi. İkinci yangın 31 Aralık’ta saat 17.00-18.00 arasında yine bodrum katında gerçekleşirken, üçüncü yangın aynı gün saat 22.00-22.30 arasında birinci katta bir dairenin önünde meydana geldi. Bu yangında bir Türk ailesine ait bir bebek arabası ateşe verildi.

Dördüncü yangın ise aynı apartmanım 7. katında 1 Ocak 2014 'de sabah saatlerinde meydana geldi. Duamdan etkilenen 4 kişilik Türk ailesi hastaneye kaldırıldı.

Yangınlar sırasında koridoru aydınlatan lambaların kablosunun kesildiği belirtildi. Peş peşe gelen ve ağırlıklı olarak Türk aileleri mağdur eden yangın apartmanda büyük bir tedirginliğe yol açtı. Olay yerine gelen kriminal polis parmak izi aradı. Polisin şüphelenen bir kişiyi sorguladığı belirtiliyor.

Olay yerini gezen Türkiye Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Şen gereken her türlü önlemlerin alınacağını açıkladı. "Bu olayın üzerine gideceğiz" diyen Şen, Alman yetkililerle görüşerek yangınların aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar