Türkler, Berlin Olimpiyat Stadı'nın localarında oy kullanacak

Almanya’da yaşayan Türklerin yıllardır hasretle beklediği oy verme hakkı gerçek olmak üzere. Berlin Olimpiyat Stadı yetkilileri Türk Konsolosloğunun, stadı, oy verme işlemi için kiralamak istediğini doğruladı.Berlin’de yaşayan 140 bin...

Google Haberlere Abone ol
Türkler, Berlin Olimpiyat Stadı'nın localarında oy kullanacak

Almanya’da yaşayan Türklerin yıllardır hasretle beklediği oy verme hakkı gerçek olmak üzere. Berlin Olimpiyat Stadı yetkilileri Türk Konsolosloğunun, stadı, oy verme işlemi için kiralamak istediğini doğruladı.

Berlin’de yaşayan 140 bin Türk vatandaşı, cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak isterse Olimpiyat Stadının yolunu tutmak zorunda kalacak. Stadyum sözcüsü Christoph Meyer yaptığı açıklamada Berlin Türk Konsolosluğunun stadı 31 Temmuz ila 3 Ağustos arası kiralamak istediğini doğruladı. Konsolosluk seçim sandıkları stadın sayısı 50'yi bulan localarına koymak istiyor.

Mektupla seçime yasal olarak imkan bulunmaması üzerine T.C. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerde seçim sandığı konacak yerler ayarlamaya çalışıyor. Konsolosluk binalarında oy kullanma işlemine ise Alman güvenlik yetkilileri, güvenliğin sağlanamayacağı gerekçesiyle sıcak bakmıyor.

Almanya genelinde 7 ayrı noktada oy kullanacak olan Türk vatandaşları ise bu konuda ilk olmayacak. Daha önce İtalya, Irak ve Polonya vatandaşları da Almanya’nın çeşitli yerlerine kurulan sandıklarda oylarını kullanmıştı. CİHAN

Yorumlar