Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişimi Pakistan’da masaya yatırıldı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişimi üzerine 3 gün süren akademik toplantıların son ayağı bugün özel bir otelde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişimi Pakistan’da masaya yatırıldı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişimi üzerine 3 gün süren akademik toplantıların son ayağı bugün özel bir otelde yapıldı. Pakistan’daki Hubeyb Vakfı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi tarafından ‘Sosyal ve Ekonomik Açıdan Strateji Ortaklığı’ konulu seminer düzenlendi.

Seminerde açılış konuşmasını Türkiye İslamabad Büyükelçisi Babür Gilgin yaparken, Sakarya Üniversitesi'nden Dr. Ali Balcı, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Babacan, Senatör Raja Muhammed Zafer, Pakistanlı milletvekilleri Avais Laghari ve Şirin Mazari ile Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Khan ve emekli general ve istihbarat başkanı Hamit Gül, iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri masaya yatırdı.

Açılış konuşmasını yapan İslamabad Büyükelçisi Babür Gilgin,’ "Pakistan’a geldiğimden beri insanlar bana Türkiye’nin ekonomik açıdan nasıl bu kadar gelişebildiğini soruyorlardı. Ve bugün bu önemli konu uzman misafirlerimiz tarafından masaya yatırılacak." dedi.

Türkiye, Pakistan ve İslam dünyasının karşılaştığı somut konularında tartışıldığı seminerde, Türkiye’nin sosyo-ekonmik açıdan gelişimini ve son dönemlerdeki sosyal yapısını değerlendiren Türk akademisyenler ilgiyle dinlendi.

Seminerde ayrıca iki ülke arasındaki ortak değerler konuşmacılar tarafından belirtilirken iki ülkenin arasındaki sosyal ilişkilerin gelişmesindeki rollerden bahsedildi. Dikkatle takip edilen seminerde dinleyiciler konuşmacılara birçok soru yöneltti.

Yaklaşık 6 saat süren seminer katılımcılara plaket takdim edilmesi ile son buldu. CİHAN

Yorumlar