Türkiye'nin Gazze şartı netleşmeye başladı

Türkiye ile İsrail arasında pazarlık konusu olan Gazze'ye ablukasının kaldırılmasıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Gazze şartı netleşmeye başladı

Son Haberler

Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin düzelmesi için öne sürdüğü şartlardan biri olan Gazze ablukasının kaldırılmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şartın içeriğinin tartışıldığını, bunun için bazı kriterler belirlediklerini söyledi. Erdoğan, belirlenen kriterler arasında Gazze'ye enerji sağlanması, gıda ihtiyacının sağlanması gibi şartlardan oluştuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: İsrail meselesinde bütün samimiyetimizi koruduk: Bir özür, iki tazminat, üç ambargonun kaldırılması. Sayın Obama'nın devreye girmesiyle özür sağlandı. Tazminatta da bir yere gelindi. Ambargoya gelince, bunun içeriği var. Bir, Filistin'in ciddi enerji sıkıntısı var. Bu noktada, Türkiye referanslı olabilir, enerji üreten bir gemi ile Gazze'ye enerji verilmesini sağlamak gibi... İki, bununla birlikte iletişim hatlarının kurulması lazım. Üç, ciddi su sorunu var orada, onun için sondaj çalışmaları veya denizden arıtma suretiyle su temini. Dört, bunun şebekelerinin kurulması. Bunun dışında hastanelerin şu anda bir tanesini bitirdik. Yeterli değil yaygınlaştırılması lazım. Okullar, bunların devamı gerekiyor. İnşaat malzemesi filan aklınıza ne gelirse. Bunu İsrail kabul etmiyor. Kızılay, Kızılhaç başka ülkelerden gelenleri nasıl topluyorsa, madem bize güveniyorsunuz, inşaat malzemelerini, giyim vesaire bütün malzemelerine biz damgamızı vuralım, sorumluluğunu alalım ve gösterilen giriş kapılarından buralara sokalım.

Yorumlar