"Türkiye'nin AB üyeliği tam bir kazan-kazan durumu"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu 1.

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'nin AB üyeliği tam bir kazan-kazan durumu"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni’yi ağırladı. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, yönetim kurulu üyeleri; Cüneyt Şener, Aytuğ Onur ve İlker Duran tarafından ağırlanan konuk müsteşar ile gerçekleştirilen görüşmeye Türkiye – Avrupa Birliği müzakereleri damgasını vurdu.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye ile AB arasında imzalanacak olan geri kabul anlaşması ile ilişkilerin tekrar hareketleneceğine olan inancını belirterek, “Avrupa Birliği Türkiye’nin en büyük iş ortağı. Bursa, Türkiye’nin AB ülkeleri ile en yoğun iş ilişkileri olan ilk üç şehri arasında. BTSO olarak AB ülkeleri ile Bursa iş hayatına yönelik özel vize çalışmalarımız var. AB konusunda daha hızlı hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. İş hayatı olarak AB’ye nasıl baskı yapabileceğimizi düşünüyoruz. Durağanlaşan ilişkiler, imzalanacak olan geri kabul anlaşmasıyla tekrar ivme kazanacaktır. Türkiye’nin 2023 için ciddi hedefleri var ve bu hedefler kapsamında AB üyeliği için de ciddi atımlar atılacaktır. Bu sürecin sonunda görülecektir ki müzakereler ile varılacak noktada hem Türkiye hem de AB üyesi ülkeler için kazan-kazan durumu söz konusu.” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni de Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Fantaroni şunları kaydetti: "Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 17 bin Avrupa Birliği menşeli şirket var. Türkiye ile AB arasında da her yıl yaklaşık 120 milyar Euro'luk bir ticaret hacmi söz konusu. Siyasi açıdan da ilişkilerimizin ilerleme sürecine girdiğini düşünüyorum. İmzalanacak olan geri kabul anlaşmasını Türkiye’nin AB yolunda atmış olduğu en önemli adımlardan biri olarak görüyorum. Bu anlaşmayla birlikte Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat etmesinin de önü açılmış oluyor. Fakat tahmin edersiniz ki bu uzun ve yaklaşık 3 seneyi bulabilecek zorlu bir süreç. Burada önemli olan reformların hızlı bir şekilde devam etmesi. Bu sürecin sonunda da Türkiye’yi ait olduğu yerde, Avrupa Birliği’ne görmek hepimizin en büyük arzusu." şeklinde sürdürdü.

AB Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni, BTSO Yönetim Kurulu ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de AB bilgilendirme toplantısına katıldı. CİHAN

Yorumlar