Türkiyeli Caferîler, Kerbela yolunda

İstanbul ve Iğdır'da ikamet eden 2 bin kadar Caferî, Hz. Hüseyin'in şehadetinin 40. gününde düzenlenecek anma törenleri için Kerbela'ya gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli Caferîler, Kerbela yolunda

İstanbul ve Iğdır'da ikamet eden 2 bin kadar Caferî, Hz. Hüseyin'in şehadetinin 40. gününde düzenlenecek anma törenleri için Kerbela'ya gidiyor. Tehlikeye rağmen otobüslerle yola çıkan ziyaretçiler, Kerkük'e bağlı Taze Hurmatu ilçesinde ağırlandı.

Organizasyon yetkililerinden Ali Rıza, Türkmenlerin kendilerine gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve hayır duada bulundu. Safiye Kahraman ise yolculuğun tehlikesini göze alarak yola çıktıklarını ifade etti. "Burada halk, İmam Hüseyin için hizmet verebilmek adına büyük-küçük ayrımı yapmadan ellerinden geleni yapıyor." diyen Kahraman, gelecek yıllarda daha büyük kafilelerle gelmek istediklerini söyledi.

Bu arada Kerbela'ya gitmek üzere yola çıkan Iraklı bir kafileyi hedef alan bombalı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Bağdat yakınlarındaki saldırıda 22 kişi de yaralandı.

Kerkük İl Meclisi üyeleri Necat Hüseyin ve Ali Mehdi ile Taze Hurmatu halkının yoğun ilgi gösterdiği misafirler, verilen yemeğin ardından uğurlandı. CİHAN

Yorumlar