Türkiye’den gönderilen 10 bin ailelik yardım sahiplerine ulaştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zebari, Türkiye’den gönderilen yardımı teslim aldıklarını söyledi. Zebari, Türkiye'nin 10 bin ailenin ihtiyacına yetecek; çadır, gıda ve benzeri malzemeler gönderdiğini...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’den gönderilen 10 bin ailelik yardım sahiplerine ulaştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zebari, Türkiye’den gönderilen yardımı teslim aldıklarını söyledi. Zebari, Türkiye'nin 10 bin ailenin ihtiyacına yetecek; çadır, gıda ve benzeri malzemeler gönderdiğini kaydetti.

Erbil Uluslararası Havaalanı'nda bölgeye gelen insani yardımları teslim alan Dindar Zebari, bölgede sıkıntının devam ettiğini, bu nedenle daha çok ülkeden dış yardım beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin bölgeye yardım eden ülkelerin başında geldiğini vurgulayan Zebari, Türkiye’den gelen yardımların şu ana kadar 10 bin ailenin ihtiyacını karşıladığını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN YARDIMLARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Türkiye’den gelen yardımları Dohuk ile Erbil'de dağıttıklarını belirten Zebari, “Ümit ediyoruz ki Türk Kızılayı yardımlarına devam edecektir. Çünkü, bizim buradaki sorumluluğumuz tek değil. Komşularımızın da sorumluluğu. Irak hükümeti de bu konuda sorumludur."

SIĞINMACILARIMIZ İÇİN YETERLİ MADDİ KAYNAK BULAMIYORUZ

Her konuda sıkıntı çektiklerini ifade eden Zebari, “Irak merkez hükümeti bütçemizi kesti. Bundan dolayı akın eden mülteciler için yeterli kaynağımız yok. Onlara yeterli çadır ve yemek tahsis edemiyoruz. Biz dürüst bir şekilde, ihtiyaç duyulan malzemenin listesini Türkiye’nin Erbil Konsolosluğuna vereceğiz. Umarım Türkiye hükümeti yardımlarına devam edecektir.”ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar