'Türkiye’de Zaman' sergisine, son durak New York’ta görkemli gece

Türkiye'yi dünyaca ünlü 25 fotoğraf ustasının gözünden anlatan "Türkiye’de Zaman / Time in Turkey" sergisinin dünya turu, New York’ta sona eriyor.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye’de Zaman' sergisine, son durak New York’ta görkemli gece

Türkiye'yi dünyaca ünlü 25 fotoğraf ustasının gözünden anlatan "Türkiye’de Zaman / Time in Turkey" sergisinin dünya turu, New York’ta sona eriyor.

New York’un tarihî mekânlarından Grand Central Terminal’de düzenlenen sergi onuruna dün akşam bir resepsiyon düzenlendi. Görkemli buluşmada siyasiler, Türk ve yabancı misyon temsilcileri, kültür-sanat dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

Gecede bir konuşma yapan New York Federal Milletvekili Yvette Clarke, Türkiye’yi dünyaya tanıtan serginin çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Fotoğraflarla Türkiye’de yaşayan insanların hayatını dünyaya gösterme şansı yakalandığını belirten Clarke, "Bu eserlerin her gün bir milyon Amerikalının kullandığı Grand Central Terminali’nde sergilenmesinden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Ayrıca projeye katılan 25 fotoğrafçıyı da Türkiye’yi bu mekana taşıdıkları için kutluyorum. Bunlar çok önemli çalışmalar." diye konuştu.

Clarke ayrıca ABD Temsilciler Meclisi adına Zaman gazetesine bir 'takdirname' takdim etti. Resepsiyona katılan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, takdirnameyi gazete adına kabul etti.

New York Milletvekili Steven Cymbrowitz ise Türkiye’yi 5 kez ziyaret ettiğini ve New York’taki Türk toplumuyla çok iyi bir ilişkisi olduğunu söyledi. Today's Zaman'ı her gün okuduğunu ve herkese tavsiye ettiğini ifade eden Cymbrowitz, Grand Center Terminali gibi prestijli bir mekânda fotoğraf sergisi düzenlemenin büyük önem taşıdığını söyledi. New York milletvekili Cymbrowitz de eyalet meclisi adına Zaman gazetesine bir takdir beratı sundu. Cymbrowitz, bunun kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

ANADOLU'NUN GÖRSEL YOLCULUĞU

Resepsiyonda konuşan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, "Türkiye'yi fotoğraflarla anlatmak için üç yıl önce Zaman'ın 25. yıldönümü vesilesiyle 25 usta fotoğrafçı Türkiye'ye davet edildi. Hiç tereddüt etmeden ülkemize gelip günlerce çekim yaptılar. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'dan Anadolu'nun en ücra köylerine kadar yol aldılar. Farklı kültürlere ve her kesimden insanlara objektif doğrulttular. Sonunda Türkiye'yi görsel anlamda en iyi anlatan çalışmalardan biri ortaya çıktı. New York bu görsel yolculuğun yirminci ve son durağı." dedi.

100. yılını kutlayan tarihî tren istasyonu Grand Central Terminal’de 5 gündür sergilenen 'Türkiye’de Zaman Sergisi' Türkiye’nin tarihi, kültürel ve güncel yüzünü gösteriyor. Katılımcılar konuşmaların ardından sergilenen eserleri inceleyerek bilgi aldı.

Steve McCurry, Reza, Anthony Suau, Ami Vitale, Paolo Pellegrin, Christopher Morris ve Rena Effendi’nin de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü 25 sanatçı 'Türkiye’de Zaman' projesi kapsamında Edirne’den Van’a Anadolu’nun dört bir yanını fotoğraflamıştı. Türkiye turunu tamamladıktan sonra yurt dışında ilk olarak Londra’da açılan sergi daha sonra Brüksel, Atina, Moskova gibi şehirlerde fotoğrafseverlerle buluştu. Zaman gazetesi tarafından gerçekleştirilen proje, şimdiye kadar Türkiye içinde ve dışında 19 şehirde ziyaretçilerini ağırladı. Grand Central İstasyonu, 9 Ocak’a kadar açık kalacak olan serginin son durağı olacak. CİHAN

Yorumlar