Türkiye ve Kazakistan savunma sanayinde işbirliğini artıracak

Türkiye ve Kazakistan savunma sanayinde işbirliğini artıracak Kazakistan’da temaslarda bulunan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazakistan Engineering ile Aselsan’ın ortaklaşa kurduğu Kazakistan-Aselsan Engineering (KAE) fabrikasının açılış törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Kazakistan savunma sanayinde işbirliğini artıracak

Türkiye ve Kazakistan savunma sanayinde işbirliğini artıracak
Kazakistan’da temaslarda bulunan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazakistan Engineering ile Aselsan’ın ortaklaşa kurduğu Kazakistan-Aselsan Engineering (KAE) fabrikasının açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz açılış töreninden sonra Kazak mevkidaşı ile bakanlıkta bir araya geldi. İlk olarak ikili görüşme gerçekleştiren bakanlar, daha sonra heyetler arası görüşmelere katıldı. Kazakistan Savunma Bakanı Jaksıbekov, Yılmaz’ın doğum gününü kutladı. Görüşme sonunda bakanlar , ortak basın toplantısı düzenledi.
-Güçlü bir Kazakistan, bölgesinde istikrar ve barışın sağlayıcısı olacaktır
Bakan Yılmaz, Kazakistan ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliğine işaret ederek açılışı yapılan Kazakistan-Aselsan Engineering (KAE) fabrikasının önemini vurguladı. Yılmaz, iki ülke savunma bakanlıkları arasındaki işbirliğini daha da ileri götürme konusunda hemfikir olduklarını söyledi.
‘Güçlü bir Kazakistan, bölgesinde istikrar ve barışın sağlayıcısı olacaktır ’diyen Yılmaz, bu anlamda barış ve istikrarın sağlanmasında Kazakistan ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını kaydetti. Görüşmelerin ardından bakanlar iki devlet arasındaki dostluğun devamlılığını sembolize etmesi niyetiyle bakanlık bahçesine çam ağacı ekti.
Görüşmelerde Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev ve Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel de hazır bulundu.
Bakan Yılmaz daha sonra Astana’da bulunan Jas Ulan askeri okulunu ziyaret etti ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Astana Bürosu’nun açılışını yaptı.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek bakan ve beraberindeki heyet , akşam saatlerinde yurda hareket edecek.


CİHAN

Yorumlar