Türkiye Rusya’ya Gümrük Birliği ile serbest ticaret bölgesi kurulmasını önerdi

Türkiye'nin, Rusya’nın öncülüğünde oluşturulan Belarus ve Kazakistan’ın da dahil olduğu Gümrük Birliği ile serbest ticaret bölgesi oluşturulmasını önerdiği bildirildi.Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk mevidaşı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Rusya’ya Gümrük Birliği ile serbest ticaret bölgesi kurulmasını önerdi

Türkiye'nin, Rusya’nın öncülüğünde oluşturulan Belarus ve Kazakistan’ın da dahil olduğu Gümrük Birliği ile serbest ticaret bölgesi oluşturulmasını önerdiği bildirildi.

Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk mevidaşı Nihat Zeybekci ile Avustralya’da bir araya geldi. Rus basınına konuşan Ulyukayev, Zeybekci'nin Gümrük Birliği ile serbest ticaret bölgesi oluşturulmasını teklif ettiğini söyledi. Rus bakan, “Gümrük Birliği ve Türkiye arasında serbest ticaret bölgesi oluşturulması dahil işbirliği konularını ele aldık. Konuyla ilgili bir çalışma grubunun oluşturulması ve Eylül’de daha detaylı görüşmelerin yapılması hususunda anlaştık.” dedi.

24 Ekim’de Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi’nde konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’nin de Gümrük Birliği’ne girmek istediğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun katıldığı zirvede konuşan Nazarbayev, “Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beni aradı. Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne alınmasının mümkün olup olmadığını sordu. Türkiye büyük bir ülke ve ortak sınırlarımız var. Sürekli Sovyetler Birliği’ni mi, kuruyorsunuz diye soruyorlar. Türkiye’yi de birliğe alırsak bu soru da ortadan kalkmış olur…” ifadelerini kullanmıştı. CİHAN

Yorumlar