Türkiye, Nijerya'da kız çocukların kaçırılmasını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’da 200’den fazla kız öğrencinin kaçırılmasını şiddetle kınayarak öğrencilerin halen salıverilmemiş olmasından dolayı duyulan derin kaygıyı dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Nijerya'da kız çocukların kaçırılmasını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’da 200’den fazla kız öğrencinin kaçırılmasını şiddetle kınayarak öğrencilerin halen salıverilmemiş olmasından dolayı duyulan derin kaygıyı dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ‘‘Nijerya'nın Borno eyaletine bağlı Chibok köyünde 200’den fazla kız öğrencinin eğitim gördükleri ortaokuldan kaçırılmasını şiddetle kınıyor ve öğrencilerin halen salıverilmemiş olmasından derin kaygı duyuyoruz. Ülkemizde ve uluslararası camiada büyük infial yaratan bu menfur eylemi gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Kaçırılan öğrencilerin derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu eylem, terörizmin, çocuk ve gençleri hedef alan karanlık yüzünü ve alçaklığını bir kez daha gözler önüne sermektedir.’’ ifadelerine yer verildi.

Nijerya halkının birlik ve dayanışma içinde ve uluslararası camianın desteği ile hareket ederek, karşı karşıya kaldığı bu tehlikenin üstesinden geleceğine inandıklarını kaydeden Dışişleri yetkilileri, ‘‘Bu vesileyle, dost ve kardeş Nijerya Devleti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı yineliyoruz.’’ dedi.

CİHAN

Yorumlar