Türkiye ile Suud'dan ortak tatbikat

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, 'ortak düşmana karşı işbirliği' çerçevesinde tatbikat düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Suud'dan ortak tatbikat

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretiyle de çakışan Suudi Arabistan temaslarından ortak tatbikat çıktı.

Orgeneral Akar'ın ziyaretinin 'İslam ordusu' ve terör örgütü IŞİD karşıtı koalisyon çerçevesinde yapılmadığını belirten askeri kaynaklar, ikili ilişkiler kapsamında olduğunu kaydetti.

Hürriyet'in haberine göre bir yetkili, Orgeneral Akar'ın ziyaretiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Yakın gelecekte, Türkiye ile Suudi Arabistan 'Yüksek düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' toplayacak. Sivil alanda görüşmeler sürüyor. Askerler de ikili düzeyde işbirliğini geliştirmenin yollarını arıyor. Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı, Türkiye'ye gelmişti. Akar'ın ziyareti iadei ziyaretti bir bakıma. Karşılıklı ziyaretler sonunda Suudi Arabistan ile askeri işbirliğinin boyutlarının arttırılması hedefleniyor. Buradaki ortak hedef, iki ülke silahlı kuvvetlerinin bölgesel sorunlara müdahale konusunda ortak tavır sergilemesidir. Bu kapsamda ikili ortak tatbikatların yapılması gündemde. Askeri işbirliği 'eğitim' alanında da gelişecek."

Yorumlar