Türkiye, Gine'ye laboratuvar desteği verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gine’de kurulacak çevre ajansı laboratuvarının şekillenmesinde etkin rol alacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Gine'ye laboratuvar desteği verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gine’de kurulacak çevre ajansı laboratuvarının şekillenmesinde etkin rol alacak. Bakanlık Gine’de kurulacak laboratuvara danışmanlık hizmeti ve personel eğitimi verecek.
Gine’de maden firmalarının maden arama çalışmaları sırasında toprak, hava, su ve bitki örtüsünde oluşturdukları kirliliğin tespiti amacıyla ihtiyaç duyulan laboratuvarın alt yapısı şekillendirilecek.
Gine Çevre, Su ve Orman Bakanlığı maden arama faaliyetlerinin çevreye zarar vermeden gerçekleşmesi için bağlı ulusal çevre ajansı laboratuvarı kurma çalışmalarına başladı. Gine hükumeti yetkilileri laboratuvarın modern standartlara ulaşması için Türkiye’den yardım talebinde bulundu.
Yardım talebini yerinde incelemek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 16-22 Aralık 2013 tarihleri arasında Gine’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyaret sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gine Çevre, Su ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacak laboratuvarın modernizasyonunda personeline eğitim verecek ve TİKA kanalıyla laboratuvara ekipman desteği sağlayacak. CİHAN

Yorumlar