Türkiye, Gazze’deki vatandaşlarını tahliye ediyor

İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları karşısında Türkiye, bölgede bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını tahliye etme kararı aldı. Dışişleri, tahliye işlemleri çerçevesinde vatandaşların İstanbul ve Ürdün’e ulaştırıldıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Gazze’deki vatandaşlarını tahliye ediyor

İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları karşısında Türkiye, bölgede bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını tahliye etme kararı aldı. Dışişleri, tahliye işlemleri çerçevesinde vatandaşların İstanbul ve Ürdün’e ulaştırıldıklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in 8 Temmuz günü Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyona başlaması üzerine Gazze Şeridi'ndeki vatandaşlarla tek tek temas edilerek, bölgeden ayrılmayı istemeleri halinde gerekli desteğin sağlandığını kaydetti. Dışişleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“28 vatandaşımız bölgeden ayrılma talebiyle Kudüs Başkonsolosluğumuza başvurmuştur. Söz konusu vatandaşlarımız 13 Temmuz tarihinde Gazze’den ayrılmış, Erez kapısı üzerinden 14 Temmuz’da Ürdün’e ulaşmışlardır. Vatandaşlarımızdan 16’sının bugün İstanbul’a dönüşleri sağlanmıştır. Diğer 12 vatandaşımız kendi talepleriyle Ürdün’de kalmışlardır. Vatandaşlarımıza Gazze’den Amman Havalimanı’na kadar olan yolculuklarının her aşamasında ilgili temsilciliklerimizin görevlileri eşlik etmiştir.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, vatandaşlarımızı İstanbul'da karşılamış olup, barınma talebi olan 13 kişi için gerekli desteği vermektedir. Bu aşamada Gazze’den ayrılmayı düşünmediklerini belirten vatandaşlarımızın da ileride bölgeden ayrılmayı istemeleri ihtimali dikkate alınarak gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Öte yandan, bölgedeki güvenlik koşullarında devam ettiği gözlenen menfi gelişmeler çerçevesinde, Gazze’den ayrılmayı isteyen vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimiz (Tel: 00 972 3 524 11 01) ile Kudüs Başkonsolosluğumuz (Tel: 00 972 2 5910 555) veya 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (Tel: 00 90 312 292 29 29) ile temas etmeleri tavsiye olunur.”

CİHAN

Yorumlar