Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Lüksemburg'da toplandı

Türkiye ile Avrupa Birliği(AB) arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi’nin 52. toplantısı Lüksemburg'da başladı.Toplantıya Türkiye'yi temsilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu katılırken, Avrupa Birliği'ni...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Lüksemburg'da toplandı

Türkiye ile Avrupa Birliği(AB) arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi’nin 52. toplantısı Lüksemburg'da başladı.

Toplantıya Türkiye'yi temsilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu katılırken, Avrupa Birliği'ni ise Dönem Başkanı Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle temsil ediyor.

Toplantıda Türkiye AB arasında devam eden müzakere sürecinin yanı sıra bölgesel konuların da ele alınması bekleniyor. Ayrıca son dönemde Türkiye'de gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin de yine toplantıda ele alınacak konuların arasında yer alacağı belirtiliyor.

En az 6 ayda bir toplanan, Türkiye, AB Komisyonu ve AB Konseyi temsilcilerinden oluşan bakanlar düzeyindeki Ortaklık Konseyi, kararlarını oy birliğiyle alıyor. CİHAN

Yorumlar