Türkçe Olimpiyatları'na Madagaskar'ın en büyük salonu verildi

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da düzenlenen 12. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ülke finali, renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkçe Olimpiyatları'na Madagaskar'ın en büyük salonu verildi

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da düzenlenen 12. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ülke finali, renkli görüntülere sahne oldu. Program, Madagaskar'ın uluslararası organizelere ev sahipliği yapan, en büyük kapalı salonu CCI Ivato'da gerçekleşti.

Ülke elemelerinde finale çıkmaya hak kazanan öğrenciler şiir ve şarkı kategorileri başta olmak üzere birçok dalda kıyasıya yarıştı. Yöresel kıyafetlerle seyircilerin önüne çıkan öğrenciler, sergiledikleri sahne performansları ile büyük beğeni topladı.

Madagaskar’ın devlet erkânı da final gecesinde öğrencileri yalnız bırakmadı. Programa, ülkenin Kültür Bakanı Elia Ravelomanantsoa, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yetkililer, yabancı misyon şefleri, temsilciler ve işadamları katıldı. Bakanı Ravelomanantsoa yaptığı konuşmada, Uluslararası Işık Koleji’ne teşekkür ederek, okulun Madagaskar kültürüne ve eğitimine yaptığı katkılardan bahsetti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Işık Koleji Genel Müdürü Ertuğrul İnce, "İletişim çağında kültürlerin birbiri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbiriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye’nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti, dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır. Tarihimizde ilk olan Türkçe Olimpiyatları bu büyük misyonu sağlıyor." dedi.

Türk okulu öğrencileri ile birlikte gecede sunuculuk yapan Madagaskar’ın ünlü şarkıcısı Rasolofondraosolo Zafimahaleo (Dama), şarkılarıyla salonu coşturdu. 20'nin üzerinde performansın sergilendiği programda öğrenciler, Türkiye finaline kalmak için ter döktü.

Programa öğrenci velileri de Türkçe şarkı ve gösterileriyle renk kattı. Eğitim gönüllüleri, veliler ve Madagaskar'da yaşayan Türk gurbetçilerin katkısı ile gerçekleşen etkinlikte, Madagaskar'ın ve Türkiye’nin kültürü, müziği, dansları ve yemekleri tanıtıldı.

Madagaskar medyasını yoğun ilgi gösterdiği Dil ve Kültür Festivali davetlilere verilen Türk usulü kokteyl ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar