“Türkçe olimpiyatları, Türkiye’deki nahoş sesleri bastırıyor”

Pakistan’da düzenlenen Türkçe olimpiyatları ülke finaline katılan İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, söylenen şarkı ve şiirlerin Türkiye’de Hizmet Hareketi aleyhinde dillendirilen ve hiçbir zaman tensip edilmeyen nahoş sesleri ve gürültüleri bast.

Google Haberlere Abone ol
“Türkçe olimpiyatları, Türkiye’deki nahoş sesleri bastırıyor”

Pakistan’da düzenlenen Türkçe olimpiyatları ülke finaline katılan İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, söylenen şarkı ve şiirlerin Türkiye’de Hizmet Hareketi aleyhinde dillendirilen ve hiçbir zaman tensip edilmeyen nahoş sesleri ve gürültüleri bastırdığını söyledi. İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin de eğitim gönüllülerinin en olmadık şartlarda gülleri yetiştirmeye çalıştığını ifade etti. Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ise “Ben bu öğrencilerimize diyorum ki, ‘Sizin gibi kahramanlara sadece ülkenizin değil, sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, bütün insanlığın ihtiyacı var.” dedi.

Türkiye'de belli çevreler tarafından hedef tahtasına oturtulan Hizmet Hareketine, bir çok kesimden destek gelmeye devam ediyor. Pakistan'da faaliyet gösteren Türk okullarının düzenlediği Türkçe olimpiyatları finaline katılan önde gelen insanlar, gönüllüler hareketinin uyandırdığı inşirahı dile getirdi. Türkçe olimpiyatlarına katılmak için Pakistan'a gelen Türk milletvekilleri ve Pakistan'daki yabancı misyon şefleri, Hizmet Hareketi'ne duyulan güveni ve inancı vurguladı.

Olimpiyatlar için Pakistan'a gelirken uçaktan indirilmek istenen ve çeşitli sıkıntılara maruz bırakılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin'in konuşması Türkçe olimpiyatına katılan misafirler tarafından büyük alkış aldı. “Türkiye’de esen her türlü fırtınalara rağmen bize burada baharı yaşattınız.” diyen Çetin, ''Son günlerde sevilmeye ve böyle şeylerle gönlümüze inşirah serpmeye ihtiyacımız vardı. İlaç gibi geldiniz.'' dedi.

“SİZ EN OLMADIK ŞARTLARDA GÜLLERİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Çetin, “Siz bütün söylenenlere yapılanlara bakmadan işinizi yapan fedakâr, cefakâr insanlarsınız. Bırakın birileri laf etsin, laf yapsın, siz işinizi yapıyorsunuz. Siz en olmadık şartlarda en güzel meyveleri, gülleri yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Bırakın gülü görmeyip, kokusunu duymayıp, başka şeylerle uğraşanları, onları kendi küçüklüğünde görün. Ve siz kendi büyük ideallerinizi, insan yetiştirmeyi huzura, barışa, sevgiye ve hoşgörüye insan yetiştirmeye devam edin. Allah bunlarla sizi muvaffak etsin. '' ifadelerini kullandı.

Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Pakistan’daki Türk okullarında gördüğü başarı ve yüksek eğitim seviyesinin öğrencilerin arkasındaki fedakâr insanlar ve gönül erleri öğretmenleri sayesinde yakalandığını söyledi. Yıldırım, “Bugün burada sahnede yaşları küçük ama idealleri büyük, sevgi ve hoşgörü kahramanlarını izledik hep beraber. Bu öğrencilerimiz kinin, nefretin, hakaretin, kavganın tarafı olmazlar, olamazlar. Bu öğrenciler ancak barışın temsilcileri, elçileri ve taraftarı olabilirler. Bu öğrencilerimiz, gönüller yıkmak için değil gönüller yapmak için buradalar. Ben bu öğrencilerimize diyorum ki, sizin gibi kahramanlara sadece ülkenizin değil, sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, bütün insanlığın ihtiyacı var.” yorumunda bulundu.

İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen ise Türkiye'nin en çok yardıma ihtiyaç duyduğu dönemlerde Pakistan'ın yardımı koştuğunu hatırlattı. Türk okullarından sitayişle bahseden İşbilen, kendisinin anlattıklarını zaten Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Türkiye ziyaretinde çok güzel bir şekilde ifade ettiğine değindi.

TÜRKİYE'DE ÇIKAN NAHOŞ SESLERİ BU OLİMPİYATLAR BASTIRIYOR

İşbilen, ''Sanıyorum bundan sonra da ısrarla bu güzellikler karşısında herhalde bütün o görünmesi istenmeyen, hiçbir zaman da tensip edilmeyen nahoş seslerin ve diğer şeylerin ortaya çıkan o gürültüleri… Bu evlatlarımız kesinlikle öyle güzel bastırıyorlar ki, şarkıları ile türküleri ile sözleriyle şiirleriyle. Varsın başkaları ne söylerse söylesin.” dedi.

Türkçe olimpiyatlarına Pakistan'daki Kazakistan ve Azerbaycan diplomatik temsilcilikleri yetkilileri de katıldı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Azerbaycan’ın İslamabad Büyükelçisi Daşgın Şikarov, Türk okullarının başarısına çok sevindiğini kaydederken, bu okulların Türkiye'nin Pakistanlılar tarafından sevilmesine büyük katkı sağladığını söyledi. CİHAN

Yorumlar