Türkçe Olimpiyatları birincisi yaşadıklarını anlattı

Bu yılki Dil ve Kültür Festivali'nin şarkı yarışması birincisi Kosovalı Anita Syla, ailesiyle birlikte okulunu ziyaret etti.Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası...

Google Haberlere Abone ol
Türkçe Olimpiyatları birincisi yaşadıklarını anlattı

Bu yılki Dil ve Kültür Festivali'nin şarkı yarışması birincisi Kosovalı Anita Syla, ailesiyle birlikte okulunu ziyaret etti.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin şarkı yarışmasında birinci olan Anita Syla, ülkesine döndü. Ailesiyle Mehmet Akif Ersoy Koleji'ni ziyaret eden Anita, yakınları ve arkadaşlarının, gösterdiği başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

UÇAĞA İLK DEFA BİNDİ

"Türkçe olimpiyatları benim için sevgi, barış ve arkadaşlık demek." diyen Anita Syla, festival için Türkiye, Romanya ve Almanya'ya gittiğini belirterek, "Çok heyecanlıydım çünkü ilk defa uçağa bindim." dedi. İstanbul'daki Türkleri çok cana yakın bulduğunu ifade eden Anita, şimdi Türkiye'deki arkadaşlarını çok özlediğini söyledi. Diğer ülkelerden yarışmaya katılan öğrencilerin seslerinin de çok güzel bulduğunu ifade den Anita, onlar arasından birinci seçildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

SÜREKLİ PROVA YAPTI

Ders saatleri dışında öğretmeniyle sürekli prova yaptığını söyleyen Anita, çalıştığı şarkılar arasından en çok Firuze'yi beğendiğini ifade etti. Yarışmada seslendirerek birinci olduğu Firuze'yi Sezen Aksu ve Tarkan'ın çok güzel söylediğini belirten Anita, onlarla görüşmeyi arzu ettiğini ekledi.

TÜRKİYE'DE OKUMAK İSTİYOR

Türkiye'yi çok seven Anita, "Türkiye'de okumak istiyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonrası belki şarkıcı olabilirim." dedi. Anita Syla; okulu, ailesi ve öğretmeni ile kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

AİLESİNİN OKULA GÜVENİ TAM

Anita ile gurur duyan annesi ise okulu ve öğretmenine duyduğu güven sayesinde kızının uzaklara gitmesine izin verdiğini söyledi. Barış ve sevgi programı olarak gördüğü Dil ve Kültür Festivali'ne yeniden katılacak olması durumunda kızına her zaman izin vereceğini dile getirerek, "Mehemet Akif Ersoy Koleji'ne, müdürü ve öğretmenine çok teşekkür ediyorum. Her birine güvenim tam." dedi.

Kosova'da üç ulusal gazete ve bir televizyon kanalı da Anita'nın başarısına yer verdi. CİHAN

Yorumlar