Türkçe olimpiyatı öğrencileri Etiyopya’ya veda etti

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın renkleri’ sloganıyla Etiyopya’da düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin öğrencileri, Etiyopya’ya hüzünlü bir şekilde veda ettiler. Öğrenciler veda...

Google Haberlere Abone ol
Türkçe olimpiyatı öğrencileri Etiyopya’ya veda etti

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın renkleri’ sloganıyla Etiyopya’da düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin öğrencileri, Etiyopya’ya hüzünlü bir şekilde veda ettiler. Öğrenciler veda programının sonunda birbirlerine sarılarak ayrıldı.

Başkent Addis Ababa’da faaliyet gösteren Necaşi Türk Okulu, dünyanın değişik ülkelerinden gelen konuk öğrencilerine ziyaretlerinin son gününde bir veda programı düzenledi.

Öğrenciler önce kendileri için hazırlanan yemekte bir araya geldi. Burada öğrencilere salata, döner ve pilav ikram edildi.

Daha sonra veda programı için okul konferans salonunda toplanan öğrencilere hitaben okul müdürü Hasan Çolak bir konuşma yaptı. Festivali başarılı bir şekilde yapabilecekleri konusunda endişeli ve heyecanlı olduklarını dile getiren Çolak, “Bu heyecan yerini hüzne bıraktı. Hayatta her programda olduğu gibi bu programın da sonuna geldik. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere, emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Ailelerinize selamlarımızı iletin.” dedi.

Bu arada programda duygularını dile getiren öğrenciler ise Afrika’da tahminlerin çok daha üstünde bir ilgi ile karşılaştıklarını dile getirdiler. Öğrenciler, kendilerini hazırlayan ve festivali düzenleyenlere teşekkürlerini sundular. Festival öğrencileri daha sonra festivaldeki hareketli ve renkli performanslarından örnekler sergiledi. Veda program, konuk öğrencileri hep beraber söyledikleri ‘Yeni bir dünya kuruyorlardı’ parçasıyla son buldu.

50 yıldır Afrika’ya başkentlik eden Addis Ababa’nın renkli konukları sahnede birbirlerine sarılarak vedalaştı.

Öğrenciler bulundukları sahnede birbirlerine sarılarak ayrıldı.

Program sonunda festival anısına öğrencilere sertifika ve hediyeler takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar