Türk Üniversiteleri En İyi 100 Arasına Giremedi

İngiliz Times Higher Education dergisi, dünyanın en iyi 100 üniversitesini belirledi. Listeye hiçbir Türk üniversitesinin girememesi hayal kırıklığı yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Üniversiteleri En İyi 100 Arasına Giremedi

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünya üniversiteleri onur listesini açıkladı. Geçen sene 71-80 dizi bandında yer sektör Orta Doğu Teknik Üniversitesi de ilk 100'e giremeyince 2015'te 'itibar' listesinde Türkiye'den hiç bir üniversite yer almadı.

İLK ONU ABD VE İNGİLTERE PAYLAŞTI

2015 yılının en çok ilk 100 üniversitesinin seçildiği sıralamada, ilk 10'da ABD ve İngiltere'deki üniversiteler bulunuyor. Listeye göre, birinci sırada ABD'deki Harvard Üniversitesi, ikinci ve üçüncü sırayı ise İngiliz üniversiteleri Cambridge ve Oxford Üniversitesi paylaştı.

İLK 100'DE BU YIL ODTÜ YOK

Geçen sene Mart ayında açıklanan neticelere göre, Türkiye'den ilk 100'e giren tek üniversite şekilde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) seçilmişti. Bu sene ise ODTÜ, ilk 100 üniversite sıralamasında bulunmuyor. 2014 yılının 'Dünyanın en çok ilk 100 üniversitesi' sıralamasında, 71 – 80 arası sıralamada yer sektör ODTÜ'nün, bu sene listeye girememesi dikkat çekti.

THE dergisi, her sene tertipli şekilde yayımladığı 'dünyanın en çok üniversiteleri' sıralamasını, öğrenme ortamı, inceleme ve geliştirme, inovasyon, gelir ve onur bunun şeklinde kriterlere oranla belirliyor.

İLK 10'DA ABD VE İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİ YER ALIYOR

Listenin ilk 10 sıralamasında olan üniversiteler şu biçimde yer alıyor:

1) Harvard Üniversitesi (ABD)
2) Cambridge Üniversitesi (İngiltere)
3) Oxford Üniversitesi (İngiltere)
4) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (ABD)
5) Stanford Üniversitesi (ABD)
6) Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley (ABD)
7) Princeton Üniversitesi (ABD)
8) Yale Üniversitesi (ABD)
9) Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
10) Kolombiya Üniversitesi (ABD)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar